Optikerbloggen

Siw fikk bedre syn over natta

Kvinne som sitter på trapp

Mens Siw Berntsen sover, blir synet hennes bedre. Det hun først trodde var for godt til å være sant, har gitt henne et nytt liv.

- Jeg føler ikke at jeg har noen synsproblemer i dag, jeg har kjempegodt syn, forteller Siw Berntsen.
Hun har brukt briller og linser siden hun var i midten av 20-åra. På grunn av dårlig syn var hun avhengig av briller, men hun merket etter hvert at det passet dårlig med hennes aktive livsstil. Da hun nærmet seg 40 begynte hun å bruke linser, men heller ikke det var ideelt. Hos Pibo Optik fikk hun for første gang høre om nattlinser.

Tok kun to dager

Enkelt forklart er nattlinser noe du tar på deg før du legger deg på kvelden, og så tar du de av igjen når du står opp. Mens du sover korrigerer linsene synet ditt, og effekten varer gjennom hele dagen. Man bruker altså ikke linser eller briller i det hele tatt i løpet av dagen, kun nattlinser på natta.

- Jeg hadde aldri hørt om nattlinser før. Det sies jo at dersom noe høres for godt ut til å være sant, så er det nettopp det, men dette måtte jeg jo bare prøve ut, forteller Siw.
Etter kun to netters bruk var forskjellen markant, og Siw kunne pakke både briller og linser vekk for godt. Det er nå fire år siden.

- Jeg plagdes veldig med tørre øyne og hadde det veldig ubehagelig da jeg brukte de vanlige linsene. Jeg var desperat etter en løsning. At effekten av nattlinsene kom så fort hadde jeg aldri trodd, og etter kun to dager hadde jeg fått en helt ny hverdag, forteller Siw.

Befriende tilværelse

Dame som sitter på huk i skogen med hund på fanget

Siw trives ute i naturen, noe hunden hennes nyter godt av. Den luftes flere ganger om dagen, både i nabolaget og ute i marka. Å ikke være avhengig av briller eller linser når man skal ut på tur er en stor lettelse.

- Det er veldig befriende å kunne stå opp om morgenen og ha kjempegodt syn hele dagen. På meg har nattlinsene fungert veldig bra, og jeg kan glemme å ta de på både en og to netter uten at det er et problem – det gode synet kan holde seg over flere dager, forteller Siw.

Bremser dårlig syn

Hans Marthin og Christian hos Pibo Optik

Nattlinser kan brukes av nærsynte med avvik ned mot -5.

- Nattlinser brukes primært som en problemløsning for de som ikke vil ha briller og som plages med vanlige linser, forteller Hans Marthin Sollien, optiker hos Pibo Optik.

Nattlinsene er laget av et hardere materiale enn vanlige linser, og kan derfor være litt uvante å bruke i starten. Dette venner man seg raskt til.

- Vi ser også at synet stabiliserer seg ved bruk av nattlinser. Derfor kan det være nyttig å bruke slike linser hvis man er disponert for å få høyre minus styrker, forklarer optiker Christian Haukebø.


Fakta om nattlinser

  • Linsene brukes kun om natten. Med disse på, omformes linsen i hornhinnen din. Når du står opp om morgenen og tar ut linsene, ser du klart resten av dagen uten å måtte bruke briller eller kontaktlinser.
  • Nattlinsene gir ingen varige forandringer. Hvis du slutter å bruke linsene, går synet ditt tilbake til utgangspunktet.
  • Nattlinser er et risikofritt alternativ til operasjon.
  • Ved første gangs bruk, vil du allerede etter den første natten oppleve merkbar forandring. Etter 3-12 dager vil du som regel oppnå linsenes fullstendige virkning. Effekten fra nattlinsene varer i minst 16 timer.  
  • Nattlinser kan korrigere nærsynthet med opptil -5,50D. Ca. 75 % av alle nærsynte faller inn under denne kategorien. Linsene kan også korrigere skjeve hornhinner opptil -2,50D og lesestyrke på opptil +1,75.

Har du spørsmål om nattlinser eller vi vite om det kan være noe for deg? Ta kontakt med oss eller bestill time for synsundersøkelse.