Optikerbloggen

Pibo Optik feirer 50 år med øyehelse i fokus

Optiker og ungdom i synstest

Vi er Harstads eldste optikerbutikk og feirer i år 50 år. Bak suksessen står dyktige optikere og engasjerte butikkspesialister.

Familiebedrift

Vi har lange tradisjoner i Harstad. Bedriften ble startet av optiker Per-Inge Bertelsen i 1973, og det ble starten på 50 år med god øyehelse for folk i Harstad og området rundt. Fire år etter oppstarten begynte optiker Hartvig Haukebø der, og i 2011 kom sønnen Christian inn dørene i familiebedriften. Vi er glade for å være et lokalt eid selskap her i Harstad. Det setter også kundene våre pris på, og vi ser at generasjon etter generasjon kommer til oss.

Som ungdom fikk Christian sommerjobb i butikken, før han flyttet hjemmefra etter videregående for å gjennomføre verneplikt og befalsutdanning. Da spørsmålet om yrkesvalg kom, falt svaret raskt ned på samme utdanning som faren. Han ønsket også å bli optiker, og dro til Kongsberg for å ta Norges eneste optikerutdanning.

Helsesjekk av øynene

Etter at vi i fjor slo oss sammen med Brillehuset, er vi nå fire optikere som jobber i bedriften. Vi er en lokaleid bedrift, og har alltid hatt et stort fokus på kompetanseutvikling. Vi deltar regelmessig på kurs og blir oppdatert på faget vårt. Til sammen har vi 147 års erfaring i bransjen!

alle-i-butikken-2.jpg


Gir råd om øyehelse

Hos oss finnes mange avanserte instrumenter som kan måle alt fra styrke, synsskarphet til trykkmåling og bilder av vevet i øyet. Våre optikere har spesialisert seg på ulike områder, for eksempel behandling av tørre øyne, barn og syn, forebygging av nærsynthet, og spesiallinser for hornhinneskader.

God øyehelse er viktig, og vi kan hjelpe deg med å forebygge øyesykdommer og oppdage endringer tidlig hvis noe er i ferd med å utvikle seg. Med årene øker sjansen for øyesykdommer som grå stær, grønn stær og forkalkninger. Noen øyesykdommer kan man forebygge, og da gir vi råd om livsstil eller om vitaminer og antioksidanter som har dokumenterbar effekt.

Behandler tørre øyne

Alle optikerne våre har spesialisert seg på tørre øyne, en tilstand som kan være svært plagsom. Vi tilpasser behandlingen til den enkelte, enten det er øyedråper eller laservarmebehandling for å øke tåreproduksjonen. Vi kan også spesialtilpasse kontaktlinser til denne tilstanden.

Det oppleves veldig forskjellig hvordan det kjennes å ha tørre øyne, men en enkel undersøkelse hos oss vil raskt avdekke om det er tørre øyne eller en annen tilstand. Vi bruker blant annet laservarmebehandling ved behandling av tørre øyne.

laserbehandling.webp


Nattlinser virker mens du sover

I tillegg kan alle optikerne tilpasse nattlinser.

Nattlinsene er praktiske for mange, både fordi de kan fjerne tørrhetsproblemer ved bruk av standardlinser, men også fordi de kan forebygge nærsynthet hos barn og og unge med minst 50 prosent. Nattlinser brukes primært som en problemløsning for de som ikke vil ha briller og som plages med vanlige linser.

Nattlinser har vært på det norske markedet i flere år, men er ennå ukjent for mange. For mange av de som har prøvd linsene, har det vært et revolusjonerende produkt.

Barn

Hvert år tar vi imot flere barn som kommer til sin første synsundersøkelse. Vi passer på å sette av ekstra tid, sånn at barna og vi blir trygge på hverandre.

Vi har et utmerket samarbeid med øyeleger, som vi henviser videre til dersom det er nødvendig.

Vi opplever også at øyeleger av kapasitetsårsaker ber pasientene gå til oss, dersom de for eksempel trenger en ekstra kontroll eller trykkmåling av øynene for å se om det har skjedd en endring.
Bilder og opplysninger kan sendes kryptert, slik at kunder og pasienter skal være trygg på at informasjonen ikke kommer på avveie.

Når du er på utkikk etter nye briller, vil du få god hjelp hos butikkspesialistene våre.

Vi har et stort og godt utvalg av briller, og vi håndplukker dem på store messer. I tillegg kommer produsentene på besøk til oss. Vi får påfyll av nye innfatninger cirka seks ganger i året. Du kan alltid være sikker på å finne en brille som passer deg.

butikkspesialistene.jpg

Butikkspesialistene kan form og farge, men de har også kurs i øyehelse og kontaktlinser. Du kan være trygg på at du ser bedre når du går ut herfra, med en brille eller en kontaktlinse som passer deg.

Når du kjøper briller hos oss kan du være sikker på at du har et bredt sortiment å velge fra.

Vi har innfatninger i alle prisklasser og er opptatt av at alle brillene skal ha høy kvalitet. Vi opplever at mange av de danske designerne har truffet godt i markedet. Den nordiske stilen er lette og stilfulle innfatninger, ofte med fine og forseggjorte overganger fra stangen.

Den største brilletrenden handler likevel ikke om farger og form på innfatninger, men at stadig flere ønsker seg et ekstra sett med briller. På samme måte som vi har flere jakker til ulike aktiviteter og gjøremål, så ønsker vi også flere briller. Det er en sterk tendens til at folk ønsker en egen solbrille med styrke i.

Vi har et eget fordelsprogram hvor kundene får rabatt på brille nummer to og tre.

Stor kunnskap om godt syn

Vi har lokalt eierskap, men er tilknyttet den frittstående kjeden c)optikk hvor vi får medlemsfordeler som handler om innkjøp, kurs og faglig påfyll.

Christian Haukebø og de andre optikerne følger godt med på siste forskning om øyehelse, for å kunne hjelpe alle som kommer, uansett hvilket problem de har.

Vi deltar også kurs i regi av Norges optikerforbund, og vi holder oss kontinuerlig oppdatert på faget. Målet er at vi hele tiden skal gi kundene våre de beste rådene og den beste behandlingen.

Feirer 50 år

Vi hviler ikke på laurbærne, men er klar til fortsatt å gi folk i Harstad et skarpt blikk og en flott brille – eller kontaktlinse. Det er ekstra stas å se at kunder kommer igjen og igjen, og at de også tar med egne barn.

Vi er heldige og har trofaste og lojale kunder. Det er utrolig hyggelig at de kommer tilbake til oss. Vi ønsker alle nye og gamle kunder hjertelig velkomne.

pibo-butikken.jpg